Pridať recept

Bryndzové pirohy

ingrediencie

1000 g
múka
1 ks
vajce
250 g
bryndza
200 g
varené zemiaky
100 g
masť
trochu
pažitka
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Z múky, vajca, soli a vody pripravíme rezancové cesto, vyvaľkáme ho na tenko.
 
2.
Na polovicu dáme malé kôpky plnky, prikryjeme ich druhou polovicou cesta. Okolo kôpok stlačíme a vykrajujeme pirohy.
3.
Dáme ich variť do vriacej vody. Uvarené pomastíme roztopenou masťou alebo rozškvarenou slaninou.
4.
Plnku pripravujeme z uvarených a potlačených zemiakov rozmiešaných s bryndzou s pridaním čierneho korenia a posekanej pažítky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať