FOTORECEPT: Krémová tekvicová polievka s píniovými orieškami a parmezánom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica
1/2
ks
zeler
3
strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
100
g
strúhaný parmezán
10
PL
creme balsamico
trochu
olivový olej
100
g
píniové oriešky
postup
1.
Tekvicu a menší kúsok zeleru treba očistiť a pokrájať na malé kocky. Strúčiky cesnaku popučiť - stačí rozpučiť, aby cesnak pustil arómu, netreba na drobné kúsky. Tekvicu s zelerom a cesnakom najskôr mierne opečieme dáme variť do primeraného množstva vody, aby bola polievka krémová. Polievku osolíme a pridáme čierne korenie.
2.
Po asi 15 minútach by mala byť tekvica mäkká. Rozmixujeme zeleninu ponorným mixérom, vlejeme smotanu na varenie a krátko povaríme.
3.
Medzitým si v panvici nahrejeme trošku olivového oleja a opražíme píniové oriešky. Môžeme ich trochu posoliť, prípadne zmiešať s troškou mletého čili korenia.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.