Pridať recept

Kapustové závitky v paradajkovej omáčke

Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

400 g
mleté mäso
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
strúhanka
1 ks
hlávková kapusta
1 kocka
zeleninový bujón
1 konzerva
paradajkový pretlak
1 PL
cukor
ocot
instantná zápražka
soľ
korenie

postup

1.
V hlbšej miske zmiešame mleté mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s na kocky pokrájanou slaninou.
 
2.
Pridáme lisovaný cesnak, soľ, sladkú papriku a korenie. Zmes premiešame a zahustíme ju strúhankou. Premiešame mäso navlhčenými rukami a tvarujeme ho na menšie bochníky.
3.
Hlávku kapusty opláchneme a odstránime hlúb, aby sa dali listy ľahko od seba oddeliť. Hlávku v celku vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme (sparíme) ju vriacou vodou z kanvice. Necháme 3 minúty postáť. Potom ju vytiahneme a pokúsime sa veľmi opatrne odlúpiť jednotlivé listy. Ak by listy aj naďalej praskali hlávku kapusty vrátime späť do hrnca s horúcou vodou a listy necháme ešte na chvíľu zmäknúť.
4.
Olúpené a osušené listy rozložíme na pracovnú dosku (vnútornú stranu môžeme zľahka posoliť) a do stredu každého listu vložíme mäsový bochník. Potom všetko zabalíme niťou na varenie.
5.
Vo veľkom hrnci zohrejeme liter vody spolu s kockou zeleninového bujónu. Následne vmiešame paradajkový pretlak. Omáčku ešte dochutíme cukrom a podľa vlastnej chute prilejeme trošku octu.
6.
Do omáčky postupne vkladáme previazané kapustové balíčky a na miernom ohni ich budeme variť približne 30 minút. Potom ich vytiahneme a omáčku zahustíme instantnou zápražkou. Môžeme aj dosoliť. Balíčky následne vrátime do omáčky a necháme posledných 10 minút ešte prevariť. Vhodnou prílohou k jedlu je ryža.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Máte doma čínsku kapustu? Takto ste ju určite ešte neskúšali! Blesková pochúťka na teplú večeru
Máte doma čínsku kapustu? Takto ste ju určite ešte neskúšali! Blesková pochúťka na teplú večeru
Všetci poznáme hovädzie alebo bravčové mäso na sečuánsky spôsob. Ale biela kapusta? Chutí skvele a jej...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...