Zapečený karfiol s omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
dkg
karfiol
podľa chuti
voda, soľ
BEŠAMEL
3
dkg
maslo
3
dkg
hladká múka
2
dl
mlieko
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
postup
1.
Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka. Do pekáča rozložíme karfiol rozobratý na ružičky, polejeme bešamelom a v rúre pečieme do ružova.
2.
BEŠAMEL : Do roztopeného masla dáme hladkú múku, zohrejeme, zalejeme mliekom, osolíme a uvaríme hustú kašu. Potom pridáme žĺtky, dobre vymiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.