Závin z kelových listov
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
dkg
kel
trochu
maslo na pokvapkanie závinu
PLNKA
20
dkg
mäso
3
dkg
masť
3
dkg
cibuľa
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Kel uvaríme v osolenej vode celý, potom ho necháme odkvapkať a pozorne oddelíme listy. Pekáč potrieme masťou, posypeme strúhankou, poukladáme uvarené listy, na ne dáme plnku, skrútime ich do roliek, obkrútime niťou, konce dobre zaviažeme, na pekáči zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a v rúre varíme asi 45 minút. Potom ich pokvapkáme maslom a podávame.
2.
PLNKA : Akékoľvek mäso udusíme, potom ho zomelieme a pridáme k cibuli, ktorú sme s posekaným zvyškom kelu spenili na masti. Keď je všetko dobre opražené, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme a opražíme do zhustnutia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.