Pridať recept

Kura na paprike s haluškami

5
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kura
3 PL
olej
1 PL
červená mletá paprika
1 PL
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
paradajka
2 ks
paprikový lusk
mleté čierne korenie
sladká smotana
soľ

postup

1.
Kura naporcujeme na menšie kúsky. Cibuľku nakrájame a necháme na oleji osmažiť dozlatova. Pridáme kúsky kuraťa a necháme chvíľu pražiť. Pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, korenie, cesnak a soľ. Prikryjeme a necháme asi 15 minút na miernom ohni dusiť.
 
2.
Medzi tým nakrájame na pásiky paprikové lusky zbavené semienok a na kocky nakrájané paradajky, tiež bez semienok. Potom pridáme všetko k mäsu a necháme ďalších 10 minú dusiť.
3.
Počas dusenia podlejeme trochou vody a zahustíme smotanou. Potom necháme dusiť ešte 10 minút a je hotovo. Pokrm podávame s cestovinami alebo z maslovými haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
3 fantastické marinády na kuracie mäso: Na najchutnejšiu grilovačku
Kuracie mäso je ako stvorené na marinovanie, nakoľko samo o sebe nemá výraznejšiu chuť. Naopak chutí...
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
3 zásadné kroky pre dokonalé pečené kura
Rovnomerne prepečené a šťavnaté kura s chrumkavou kožou je výsledkom troch pravidiel. Poznáte ich?
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...