Cestovinový nákyp s paradajkami
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
rajčina
150
g
šunková saláma
300
g
cestoviny
100
g
tvrdý syr
150
ml
mlieko
3
ks
vajce
2
PL
strúhanka
1
hrsť
pažitka
1
hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
tuk na vymastenie
postup
1.
V osolenej vode uvaríme cestoviny, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do kríža nakrájame rajčiny, sparíme v horúcej vode a olúpeme. Nakrájame ich na kolieska a salámu na kocky.
2.
Vymastíme tukom zapekaciu misku a navrstvíme striedavo cestoviny, šunku a rajčiny. V mlieku vyšľaháme vajce a pridáme do neho bylinky, ktoré sme nasekali na malé kúsky. Osolíme a okoreníme. Nákyp prelejeme vajíčkovou zmesou.
3.
Najemno nastrúhame syr a zmiešame ho so strúhankou, zmes nasypeme na nákyp a dáme zapiecť do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme približne 35 minút a na konci môžme povrch prikryť alobalom aby povrch príliš nestmavol.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.