Pridať recept

Cestovinový nákyp s paradajkami

ingrediencie

750 g
rajčina
150 g
šunková saláma
300 g
cestoviny
100 g
tvrdý syr
150 ml
mlieko
3 ks
vajce
2 PL
strúhanka
1 hrsť
pažitka
1 hrsť
petržlenová vňať
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
tuk na vymastenie

postup

1.
V osolenej vode uvaríme cestoviny, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do kríža nakrájame rajčiny, sparíme v horúcej vode a olúpeme. Nakrájame ich na kolieska a salámu na kocky.
 
2.
Vymastíme tukom zapekaciu misku a navrstvíme striedavo cestoviny, šunku a rajčiny. V mlieku vyšľaháme vajce a pridáme do neho bylinky, ktoré sme nasekali na malé kúsky. Osolíme a okoreníme. Nákyp prelejeme vajíčkovou zmesou.
3.
Najemno nastrúhame syr a zmiešame ho so strúhankou, zmes nasypeme na nákyp a dáme zapiecť do rúry predhriatej na 200°C. Pečieme približne 35 minút a na konci môžme povrch prikryť alobalom aby povrch príliš nestmavol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...