Karamelový krém so smotanou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
dl
mlieko
3
dkg
hladká múka
2
ks
žĺtok
1/2
balíček
vanilkový cukor
10
dkg
cukor
1/4
liter
šľahačková smotana
postup
1.
Polovicu cukru upálime do bledohneda, zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame po malých dávkach. Karamel musí byť ťahavý. Do mlieka dáme rozvarený karamel, ostatný cukor, vanilkový cukor a privedieme do varu.
2.
Za stáleho miešania prilejeme v malom množstve rozmiešané žĺtky s múkou a vo vodnom kúpeli uvaríme do polohusta. Krém vychladíme, zamiešame doň polovicu ušľahanej smotany a dáme do mištičiek. Vrch môžme ozdobiť druhou polovicou smotany.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.