Pridať recept

Hovädzia roláda

ingrediencie

400 g
hovädzie stehno
1 ks
cibuľa
3 PL
olej
voda
soľ

Plnka

40 g
saláma
40 g
zelený hrášok
1 PL
ryža
1 ks
vajce
1 KL
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
voda

postup

1.
Naklepeme väčší plátok hovädzieho mäsa, osolíme, položíme naň plnku, stočíme a previažeme. Opečieme na tuku, pridáme postrúhanú cibuľu, spolu popražíme, podlejeme vodou a dusíme. Po udusení vyberieme, odstránime niť a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a prilejeme k mäsu.
 
2.
Plnka: Na tuku opražíme ryžu, osolíme, zalejeme vodou a dusíme. K poloudusenej ryži pridáme zelený hrášok a dodusíme. Nadrobno posekanú salámu opečieme na tuku, pridáme vajce, pomiešame a upražíme. Pridáme k ryži a okoreníme čiernym korením. Roládu servírujeme so zemiakmi a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať