Zemiakový rezeň
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
zemiaky
150
g
cibuľa
30
g
soľ
5
dl
mlieko
100
g
hladká múka
5
g
sladká paprika
200
g
olej
100
g
bravčová masť
100
g
krupica
6
ks
vajce
1
g
mleté čierne korenie
20
g
polievkové korenie
250
g
strúhanka
postup
1.
Očistené v šupke uvarené zemiaky strúhame na väčšom strúhadle.
2.
Do rajnice dáme masť, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, popražíme do žlta, pridáme sladkú papriku, krupicu, trocha zalejeme vriacim mliekom, osolíme, okoreníme, 3 celé rozšľahané vajcia dobre zmiešame, pridáme strúhané zemiaky, všetko premiešame a dáme na chladné miesto vychladnúť.
3.
Z vychladnutej zmesi urobíme 100 g rezne, obaľujeme v múke a vajci, v strúhanke a na oleji rýchlo vypražíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.