Pridať recept

Zeleninové rezne

ingrediencie

100 ml
biely jogurt
4 PL
strúhanka
1 PL
parmezán
2 ks
petržlen
2 ks
mrkva
1 ks
vajce
1 ks
mladá cibuľka
1/4 ks
zeler
trochu
soľ
podľa chuti
korenie
strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie

postup

1.
Nastrúhame koreňovú zeleninu na hrubšej strane strúhadla a povaríme v osolenej vode približne 5 minút. Potom ju precedíme a necháme úplne vychladnúť.
 
2.
Pridáme jogurt, vajce, nakrájanú cibuľku, korenie, soľ a premiešame. Zmes podľa potreby zahustíme strúhankou. Strúhanku, v ktorej budeme rezne obaľovať, zmiešame s lyžicou nastrúhaného parmezánu.
3.
Pomocou lyžice zo zmesi tvarujeme malé medailóniky, ktoré obalíme v strúhanke a osmažíme v horúcom oleji do zlata. Poukladáme ich na papierový obrúsok, aby sa vsiakol prebytočný olej. Servírujeme s čerstvou zeleninou a ľahko osoleným bielym jogurtom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...