Pridať recept

Mexické pikantné kura

ingrediencie

80 g
slanina
2 ks
kuracie štvrte
2 ks
cibuľa
1 KL
mletá pálivá paprika
1 KL
mletá sladká paprika
1 KL
strúhaný zázvor
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
olivový olej
1 PL
kečup
1/4 ks
žltá paprika
1/4 ks
červená paprika
1 ks
chilli paprička
1 konzerva
červená fazuľa v náleve
3 PL
pikantný kečup
kurací vývar
mleté korenie
hladká múka na zahustenie
voda
soľ

postup

1.
Umyjeme mäso, osušíme a stiahneme z kože. Na malé kocky nakrájame slaninu a dáme ju vyškvariť do kastróla. Pridáme olej, nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Ďalej pridáme nasekaný cesnak, zázvor, nakrájanou chilli papričkou a ešte chvíľku restujeme.
 
2.
Na základ dáme mäso a necháme zapiecť, okoreníme, osolíme, pridáme sladkú a pálivú papriku. Podlejeme vývarom, pridáme oba druhy kečupu a necháme dusiť.
3.
Mäkké mäso vyberieme a vykostíme. Do omáčky dáme zliatu fazuľu, nakrájané papriky, zahustíme troškou hladkej múky rozmiešanej vo vode, vrátime obrané mäso a necháme povariť. Podľa potreby ešte dosolíme a okoreníme. Hotové jedlo servírujeme s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať