Pridať recept

Plnená portabella

ingrediencie

200 ml
smotana
3 ks
vajce
3 ks
rajčina
6 ks
šampiňóny portobello
1 ks
žemľa
2 PL
maslo
1 balíček
syr Mozzarella
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
korenie
1 štipka
muškátový oriešok
1 štipka
sušená bazalka
čerstvá bazalka

postup

1.
Olúpeme šampiňóny a odstránime nôžky. Maslo zohrejeme na panvici, vmiešame pretlačený cesnak a touto zmesou potrieme vnútro klobúčikov.
 
2.
Žemľu aj nohy zo šampiňónov nakrájame na kocky, pridáme smotanu, vajce, korenie, soľ, muškátový oriešok, sušenú bazalku a všetko dobre premiešame. Touto zmesou naplníme huby, rozložíme plátky rajčín a navrch položíme plátok mozzrelly.
3.
Zapekáme pri teplote 190°C približne 20 minút. Hotové ozdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...