Pridať recept

FOTORECEPT: Špagety s cesnakovým krémom

Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
4
porcie
28
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesnakový krém

4 ks
toastový chlieb
5 strúčikov
cesnaku
100 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korene
Ostatné
špagety
sušené paradajky v oleji
olivy čierne
listový špenát
bazalka
petržlenová vňať
parmezán

postup

1.
Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá, pretože jediné čo sa tu varí sú špagety... keď zovrie voda, osolíme ju, vložíme špagety, na hrniec dáme paráčik alebo sitko a vložíme doň špenát a ošúpaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a paríme 5-6 minút.
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
 
2.
toastový chlieb polejeme mliekom a rozmixujeme
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
3.
sparený cesnak prekrojíme a vyberieme stred, cesnaková omáčka nebude tak cítiť po cesnaku a bude jemnejšia
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
4.
cesnak pridáme ku chlebu a dobre rozmixujeme, mlieko pridávame podľa potreby tak, aby vznikla krémová omáčka
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
5.
uvarené špagety preložíme pomocou dierovanej naberačky do misy pridáme olivy, sparený špenát, nakrájané sušené paradajky naložené v oleji, pridáme aj trochu oleja z nakladaných paradajok
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
6.
pridáme bylinky, nastrúhaný parmezán, prelejeme omáčkou a dobre zamiešame
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
7.
podávame posypané syrom a petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Fotorecept: Špagety s cesnakovým krémom
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
24.2.2015 10:25 | |
+3 -0
Neni zač! Rádo se stalo. Veď práve potom ten vzniknutý alicín, tá zdravá, účinná látka spôsobuje práve tú"vôňu" cesnaku. Mne osobne nevadí. Takže, ak sa týmto spôsobom od Emanuela odstráni, jasné, že už nepáchne, neni čo. Takže každý sa musí rozhodnúť, čomu dá prednosť. Želám pohodové kuchtenie, aj keď s dažďom! :3
zuna7
23.2.2015 20:14 | |
+3 -0
Fajn, ale mám výtku, pozitívnu, ku prospechu zdravosti jedla. nevyberať stred cesnaku. práve v ňom je aliináza, enzým, ktorý z aliínnu, bielkoviny v najtenšej, povrchovej šupke cesnaku vyrobí alicín, účinnú látku - mikrobicídnu. :3
evauhlik
24.2.2015 08:56 | |
+1 -0
zuna7, ďakujem, zas som o niečo múdrejšia, ale ako som už písala varila som podľa Emanuela a on to tam vysvetľoval, že potom nebude jedlo také ostré a nebude cítiť cesnakom - čiže bude chutiť aj tým ktorí cesnak nemajú radi...
dorisa
28.7.2014 12:02 | |
+1 -0
Blahoželám k výhre, vyzerajú byt mnam
evauhlik
28.7.2014 19:40 | |
+3 -0
ďakujem :! tú omáčku robím podľa E.Ridiho, robím ju veľmi rada, lebo je jednoduchá a dobrá 8:|
Podobné články
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Cooking Bolognese Sauce
Inšpirujte sa talianskou kuchyňou - omáčka Bolognese!
Bolonská omáčka, pasta alla Bolognese alebo bolonské ragú. Áno, stále sme pri tej istej talianskej paradajkovej...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...