Pridať recept

Poľovnícky jelení guľáš

ingrediencie

600 g
jelenie stehno
80 g
cibuľa
60 g
masť
3 dl
voda
60 g
sterilizované lečo
40 g
hladká múka
trochu
mletá červená paprika
5 strúčikov
cesnaku
trochu
majorán
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky a ešte opláchneme vo vlažnej vode. Olúpanú, nadrobno pokrájanú cibuľku speníme na rozhriatej masti do zlata, pridáme papriku a zalejeme vodou. Vložíme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme majorán, cesnak a soľ. Nakoniec pridáme lečo a dusíme do polomäkka.
 
2.
Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme na tuk a zaprášime hladkou múkou, trošku opražíme a zalejeme vodou a mäso dusíme do mäkka.
3.
Podávame s čiernym chlebom, varenými zemiakmi alebo s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
tolemay
25.8.2014 18:07 | |
+40 -3
*501* mäso do vody??? najskôr opiecť prudko na oleji alebo aspoň prudko podusiť bez vody.... zahustiť sa dá aj zemiakom, hlavne v lete je to lepšie.....neskysne ak zostane....