Pridať recept

Hríbová soljanka

ingrediencie

100 g
sušené huby
500 g
cibuľa
500 g
uhorka
200 g
kapary
200 g
olivy
200 g
rajčiakový pretlak
100 g
maslo
2,5 dl
smotana
1 ks
citrón
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
bobkový list

postup

1.
Do pripraveného vývaru z hríbov kladieme očistenú cibuľku s rajčinovým pretlakom, očistené a na kúsky nakrájané uhorky a všetko varíme 8 až 10 min.
 
2.
Potom pridáme soľ, korenie, bobkový list, vyvarené sušené huby, nakrájané na kúsky a privedieme do varu.
3.
Potom pridáme olivy bez kôstok, kapary a necháme prevariť 1-3 min.
4.
Pri servírovaní soljanky na tanier kladieme na povrch smotanu a zelenú petržlenovú vňať a môžeme pridať i koliesko citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať