Pridať recept

Bravčová polievka

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
3 litre
voda
50 g
cibuľa
400 g
mrkva
1000 g
hlávková kapusta
100 g
petržlen
30 g
cesnaku
100 g
tuk
trochu
bobkový list
150 g
rajčiakový pretlak
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso dáme variť do osolenej vody. Keď je mäkké, vyberieme ho a do vývaru dáme vopred opraženú, na kolieska pokrájanú cibuľu, mrkvu, hlávkovú kapustu a petržlen.
 
2.
Potom pridáme na drobno posekaný cesnak, celé korenie, bobkový list a všetko uvaríme do mäkka.
3.
Uvarené mäso pokrájame na menšie kúsky, vložíme do vývaru so zeleninou, pridáme rajčinový pretlak a zamiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...