Teľací paprikáš
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie mäso
1
PL
maslo
2
PL
hladká múka
3
PL
olej
3
ks
cibuľa
2
dl
kyslá smotana
mletá červená sladká paprika
voda
soľ
postup
1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a potom ju speníme na tuku, pridáme na kocky pokrájané mäso, mletú papriku, osolíme a dusíme prikryté vo vlastnej šťave. Občas premiešame. Neskôr podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.
2.
Ako náhle je mäso mäkké, tak prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme vymiešali múku a chvíľku povaríme. Do hotového paprikášu pridáme surové maslo. Servírujeme s cestovinou alebo haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.