Pridať recept

Kaša zo suchého hrachu

ingrediencie

400 g
suchý hrach
20 g
cibuľa
1 ks
cesnakové strúčiky
40 g
maslo
podľa chuti
mlieko, voda, podľa potreby
podľa chuti
soľ, mleté korenie, majorán

postup

1.
Suchý hrach preberieme, umyjeme a deň pred prípravou namočíme do studenej vody. Potom pridáme posekanú cibuľu a cesnak a uvaríme do mäkka.
 
2.
Ešte horúci pretrieme, osolíme, okoreníme korením a majoránom, pridáme roztopené maslo, trochu mlieka a necháme chvíľu povariť. Potom vyšľaháme na hustú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.