Zapečené zemiaky s hubami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
250
g
huby
60
g
masť
80
g
cibuľa
20
g
maslo
2
dl
mlieko
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, rasca, mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme mletou rascou, mletým korením a udusíme do mäkka.
2.
Ohňovzdornú misu vymastíme, vložíme do nej polovicu zemiakov, na ne rozotrieme huby a zakryjeme ostatnými zemiakmi. Na vrch dáme maslo a vo vyhriatej rúre zapečieme. Potom vyberieme z rúry, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkoval vajce a trocha soli, vložíme do rúry a dopečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.