Pridať recept

Zapečené zemiaky s hubami

ingrediencie

750 g
zemiaky
250 g
huby
60 g
masť
80 g
cibuľa
20 g
maslo
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, rasca, mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme mletou rascou, mletým korením a udusíme do mäkka.
 
2.
Ohňovzdornú misu vymastíme, vložíme do nej polovicu zemiakov, na ne rozotrieme huby a zakryjeme ostatnými zemiakmi. Na vrch dáme maslo a vo vyhriatej rúre zapečieme. Potom vyberieme z rúry, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkoval vajce a trocha soli, vložíme do rúry a dopečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.