Pridať recept

Údená frittata

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
údený losos
1 šálka
mlieko
8 ks
vajce
60 g
postrúhaný parmezán
60 g
postrúhaný čedar
2 PL
sekaný tymian
30 g
sušené bazalkové listy
2 PL
olivový olej

postup

1.
Údeného lososa vložíme do hrnca, v ktorom sme zmiešali mlieko s dostatočným množstvom vody. Necháme zovrieť, potom oheň zmiernime a povaríme 3-4 minúty. Vyberieme dierkovacou lyžicou a mäso potrháme na kúsky.
 
2.
V mise vyšľaháme vajcia, pridáme parmezán a čedar, tymián, bazalkové listy a mäso z lososa. Dobre premiešame.
3.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Vložíme doň masu a na strednom ohni pražíme 10 minút. alebo kým nie je prepečená. Potom ju vložíme na 3-4 minúty do horúceho grilu, aby stuhla a dopiekla sa do zlatista. Pokrájame na trojuholníky a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať