Pridať recept

Sleďové fašírky

13
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/4 šálka
hladká múka
1 štipka
kypriaci prášok
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1 ks
vajce
3 PL
biele víno
1 strúčik
cesnaku
1/2 ks
malá cibuľa
200 g
sleď
1 ks
citrón

postup

1.
Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, 1/2 lyžičky soli a pridáme mleté čierne korenie. Pridáme vajce a víno a miesime do hladka. Potom pridáme cesnak, cibuľu a slede. Prikryjeme a necháme postáť v chlade 20 minút.
 
2.
Do panvice dáme olej asi do výšky 2 cm a rozohrejeme na teplotu 180 °C. Olej je pripravený, ak sa v ňom chlebová kocka upraží dohneda v priebehu 15 sekúnd. Do oleja vložíme lyžicu masy a keď cesto nadskočí a na povrchu sa objavia bublinky, opatrne ho obrátime na druhú stranu.
3.
Fašírky necháme odkvapkať na papierovej utierke a podávame s kúskami citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať