Makové palacinky
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
zemiaky
700
g
múka
150
g
masť
200
g
mletý mak
200
g
práškový cukor
trochu
soľ
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pretlačíme. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Rozšuľkáme ho, pokrájame na kúsky a na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu.
2.
Upečieme ho po oboch stranách na platni šporáka alebo na panvici.
3.
Upečené pomastíme, posypeme makom, cukrom a zavinieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.