Pikantné tekvicové pirohy
20
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
rastlinný olej
1
ks
cibuľa
3
ks
sušené kari
1
PL
horčicové semienka
2
ČL
madraské kari
1/2
ČL
čili korenie
1/2
ČL
mletá kurkuma
350
g
tekvica
1/2
hrnček
hrášok
5
lístky
lístkové cesto
1
ks
vajce
1/2
hrnček
sezamové semienka
postup
1.
V panvici rozohrejeme olej a cibuľu pražíme 2-3 minúty na strednom ohni. Pridáme lístky krí aj horčicové semienka a pražíme ďalšie 2-3 minúty. Pridáme kari korenie, čili, kurkumu a miešame asi 30 sekúnd, kým sa všetko nespojí.
2.
Do panvice pridáme tekvicu a pražíme 1-2 minúty. Pridáme hrášok aj vývar a mierne povaríme 8-10 minút. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
3.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Dva plechy na pečenie zľahka potrieme olejom. Z každého plátka cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm a do stredu každého dáma 1 lyžicu zmesi. Okraje potrieme rozšĺahaným vajcom a plnku uzavrieme, okraje zlepíme. Pečiem 25- 30 minút. Po upečení posypeme sezamovými semienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.