Šalát z červenej kapusty
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
červená kapusta
4
PL
ocot
2
PL
voda
2
PL
olej
2
PL
červené víno
1
KL
cukor
1
ks
cibuľa
mletá rasca
mleté čierne korenie
mletý zázvor
soľ
voda
postup
1.
Očistenú kapustu prekrojíme na štvrtiny, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance, dáme do sitka a na chvíľku ponoríme do vriacej vody. Necháme odkvapkať a dáme do hrnca na rozohriaty olej, pridáme rascu, posolíme, podlejeme troškou vody a dusíme približne štvrť hodinu.
2.
Necháme trošku vychladnúť a polejeme zálievkou, ktorý sme si pripravili z vody, octu, červeného vína, korenín, cukru a soli, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, dôkladne premiešame. Servírujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.