Karfiolový šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
karfiol
1
KL
ocot
1
KL
cukor
1
KL
múka
1,5
dl
kyslá smotana
petržlenová vňať
voda
soľ
postup
1.
Na ružičky rozoberieme karfiol, uvaríme vo vriacej posolenej vode do polomäkka, precedíme a necháme vychladnúť.
2.
Nasucho opražíme múku a zmiešame so smotanou, osolíme, okyslíme a osladíme. Takto pripravenou zálievkou polejeme karfiol a zľahka premiešame. Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme a ozdobíme nimi šalát. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.