Pridať recept

Jablkový závin z rýchleho kysnutého cesta

Jablkový závin z rýchleho kysnutého cesta
Zdroj: receptarka

ingrediencie

120 g
maslo
20 g
droždie
250 g
polohrubá múka
1/2 dl
mlieko
1 PL
práškový cukor
soľ

Plnka

600 g
jablko
1 PL
pšeničné klíčky
2 PL
hrozienka
1 PL
práškový cukor
2,5 PL
mlieko
tuk na vymastenie plechu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do misky preosejeme múku so štipkou soli, pridáme rozdrobené droždie, zmäknutý margarín, cukor, vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát dĺžky plechu a valčekom ho preložíme na vymastený plech.
 
2.
Do stredu po dĺžke navŕšime olúpané, jadrovníkov zbavené a na plátky postrúhané jablká, posypeme práškovým a škoricovým cukrom, umytými a odkvapkanými hrozienkami, pšeničnými klíčkami a pokvapkáme mliekom. Boky cesta preložíme cez jablkovú plnku a pritlačíme. Vrch cesta popicháme vidličkou.
3.
Závin budeme piecť v rúre vyhriatej na teplotu 190°C. Ešte teplý závin potrieme teplým mliekom a po vychladnutí pokrájame na rezy a pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta a zopár tipov, ako cesto vylepšiť
Takéto fantastické koláče nám pripravovali naše staré mamy, keď sme boli ešte deti a užívali si prázdniny...
Vianočné dobroty z kysnutého cesta
Vianočné dobroty z kysnutého cesta: Osvedčené recepty na sviatočné pečivo
Zavoňajú, potešia a zasýtia. Kysnuté pochúťky na sviatočný stôl.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...