Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
údená krkovička
1
liter
mäsový vývar
500
g
biela fazuľa
750
ml
mlieko
250
g
12 smotana na varenie
100
g
masť
100
g
hladká múka
100
g
cibuľa
10
g
cesnaku
20
g
mletá paprika
100
g
ocot
10
g
bobkový list
50
g
cukor
20
g
soľ
postup
1.
Prebratú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme namočenú 6-12 h. Varíme s pridaním bobkového listu do mäkka.
2.
Na mäkko uvarenú fazuľu zalejeme vývarom a zahustíme cibuľovou zápražkou, do ktorej sme pridali papriku, a rozriedime ju mliekom. Pridáme aj smotanu a varíme 30 min.
3.
Uvarenú polievku odstavíme a necháme vychladnúť, dochutíme octom, cukrom a soľou.
4.
Podávame teplú, nie však vrelú, kladieme do nej na kocky pokrájané údené mäso.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.