Slovenská fazuľová polievka
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
biela fazuľa
30
g
soľ
20
g
mletá červená paprika
100
g
múka
1000
g
kyslá smotana
50
g
hladká múka
50
g
cukor
50
g
ocot
10
g
nasekaný kôpor
20
g
cesnaku
10
g
mleté čierne korenie
postup
1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v tej istej vode.
2.
Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu spolu posmažíme.
3.
Mäkkú fazuľu zahustíme zápražkou, do ktorej sme pridali na špic noža červenej papriky a mletého korenia.
4.
Povarenú polievku ešte zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.
5.
Do odstavenej polievky pridáme cukor, ocot a nadrobno posekaný kôpor.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.