Biskupský chlebík
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
práškový cukor
140
g
hrubá múka
50
g
kandizované ovocie
50
g
mandle
50
g
hrozienka
50
g
čokoláda na varenie
50
g
vlašské orechy
2
PL
maslo
1
KL
kypriaci prášok
5
ks
vajce
kôra z citróna
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do peny vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, vlažný roztopený tuk, pokrájané a s troškou múky pomiešané kandizované ovocie, umyté a osušené hrozienka, posekané mandle, orechy a čokoládu, trochu postrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu premiešame a zľahka vareškou zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
2.
Formu vymastíme a vysypeme múkou do ktorej nalejeme cesto. Biskupský chlebík pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Upečený a ešte teplý chlebík vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.