Pridať recept

Biskupský chlebík

ingrediencie

140 g
práškový cukor
140 g
hrubá múka
50 g
kandizované ovocie
50 g
mandle
50 g
hrozienka
50 g
čokoláda na varenie
50 g
vlašské orechy
2 PL
maslo
1 KL
kypriaci prášok
5 ks
vajce
kôra z citróna
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do peny vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, vlažný roztopený tuk, pokrájané a s troškou múky pomiešané kandizované ovocie, umyté a osušené hrozienka, posekané mandle, orechy a čokoládu, trochu postrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu premiešame a zľahka vareškou zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Formu vymastíme a vysypeme múkou do ktorej nalejeme cesto. Biskupský chlebík pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Upečený a ešte teplý chlebík vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať