Pridať recept

Purí

ingrediencie

3 hrnčeky
hladká celozrnná múka
1 ČL
soľ
2 ČL
rasca
40 g
ghee
1 hrnček
teplá voda
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Do veľkej misy preosejeme 3 hrnčeky celozrnnej hladkej múky a soľ. Pridáme do nej aj rascu, ghee a miesime končekmi prstov, kým zmes nepripomína mrveničku. V strede urobíme jamku a prilejeme hrnček teplej vody. Miešame nožom s plochým ostrím, kým sa cesto nespojí.
 
2.
Vyklopíme na trochu pomúčenú dosku a miesime ešte 10 minút. Preložíme ho do zľahka vymastenej misy, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať. Potom znovu miesime 5 minút. Dávky vo veľkosti lyžice vyvaľkáme na tenké kolieska. Vo veľkej panvici rozohrejeme asi 3 cm oleja. Purí vyprážame do zlatista z každej strany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať