Pridať recept

Oškvarkové pagáčiky

ingrediencie

150 g
oškvarky
300 g
hladká múka
80 g
margarín
20 g
droždie
2 ks
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
mleté čierne korenie
soľ
vajce na potretie

postup

1.
Vypracujeme cesto z múky, vajca, soli, droždia, korenia a mlieka. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť. Potom doň pridáme mleté oškvarky zmiesené s mletými uvarenými zemiakmi a s margarínom. Všetko spolu dobre premiešame, vyvaľkáme na veľký plát, ktorý 3 krát cez seba preložíme a necháme 30 minút kysnúť.
 
2.
Potom cesto znova rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky. Na povrchu urobíme nožom mriežky, potrieme vyšľahaným vajcom, necháme asi 30 minút nakysnúť a opäť potrieme vyšľahaným vajíčkom a upečieme v rúre vyhriatej na 190°C do ružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať