Pridať recept

Garnáty tandoori

24
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
garnáty
1/2 hrnček
biely jogurt
1/3 hrnček
mletý koriander
2 ČL
posekaná mäta
1 ČL
posekaný ďumbier
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
čili korenie
1 ČL
mletá kurkuma
1 ČL
mleté koriandrové semienka
1 ČL
garam masala
2 ks
citrón

postup

1.
Garnáty očistíme a zbavíme žiliek, chvosty necháme neporušené. Opláchneme ich a osušíme papierovými utierkami.
 
2.
Jogurt zmiešame s čerstvým koriandrom, mätou a soľou podľa chuti. Zmesou zalejeme garnáty, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť.
3.
Vo veľkej mise zmiešame ďumbier, cesnak, čili, kurkumu, koriander a garam masalu, pridáme garnáty a marinujeme ešte 10 minút.
4.
Garnáty napichneme na kovové ihly a grilujeme 5 minút. Ihly po upečení vyberieme. Podávame s kúskami citróna, prípadne s prílohami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať