Pirohy plnené mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
voda
olej
cesnaku
soľ
Plnka
200
g
bravčové pliecko
200
g
hovädzie mäso
150
g
baranie mäso
1
dl
sladká smotana
5
KL
maslo
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
postup
1.
Dvakrát zomelieme bravčové, hovädzie a baranie mäso na mäsovom mlynčeku, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový kvet, maslo a nadrobno pokrájanú cibuľu. Dôkladne premiešame a nakoniec pomaly prilejeme smotanu.
2.
Z múky, vajca, trochu vody a soli zamiesime cesto ako na rezance. Necháme ho chvíľu odpočinúť, potom na tenko vyvaľkáme a vykrojíme kolieska. Do stredu každého dáme lyžičku plnky, cesto napoly preložíme a okraje pritlačíme.
3.
Pirohy potrieme vyšľahaným vajcom a na pomastenom pekáči približne štvrť hodinu pečieme. Podávame s rozotretým cesnakom, ktorý sme zmiešali s olejom, mletým korením a soľou. Pirohy môžme tiež uvariť vo vývare z mäsa, po uvarení poliať roztopeným maslom a servírovať s kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.