Pridať recept

Zemiakový nákyp s mäsom

ingrediencie

2000 g
zemiaky
5 ks
vajce
200 g
cibuľa
200 g
tuk
1/2 liter
mlieko
podľa chuti
soľ

Plnka

600 g
mäso
100 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
50 g
tuk

postup

1.
Zemiaky uvaríme a strojčekom pretlačíme. Ešte do teplých pridáme rozpustený tuk, soľ, mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajcia a všetko spolu zamiešame.
 
2.
Na pekáč vymastený tukom rozotrieme polovicu zemiakovej kaše, potom dáme plnku z mletého mäsa a druhú polovicu zemiakov.
3.
Povrch potrieme vajcom a v rúre upečieme. Nákyp podávame s tatárskou omáčkou.
4.
Na plnku môžeme použiť hovädzie, bravčové alebo baranie mäso. Uvarené alebo udusené mäso pomelieme, pridáme upraženú cibuľu, soľ, korenie, tuk a všetko premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky s čiernymi očami
Môžete jesť zemiaky s tmavými očami? Toto by mal vedieť každý!
Mali by ste ich nechať, vykrojiť alebo možno takýto zemiak úplne vyhodiť?
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...