Kuracie karbonátky
nízka
náročnosť
ingrediencie
2500
g
sliepka
250
g
žemľa
2,5
dl
mlieko
150
g
strúhanka
200
g
olej
50
g
maslo
podľa chuti
soľ
postup
1.
Z upravenej sliepky odstránime kožu, vykostíme, pokrájame a zomelieme na mlynčeku, pridáme žemle namočené v mlieku, znovu zomelieme, pridáme trochu rozpusteného masla, osolíme a dobre premiešame.
2.
Utvoríme neveľké okrúhle karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke. Potom karbonátky vypražíme po všetkých stranách na rozpálenom oleji 4-5 min do ružova.
3.
Nakoniec postavíme panvicu s karbonátkami na 5 min do rúry alebo zakryté na mierny oheň.
4.
Karbonátky podávame obložené zeleninou a opečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.