Pridať recept

Kuracie karbonátky

ingrediencie

2500 g
sliepka
250 g
žemľa
2,5 dl
mlieko
150 g
strúhanka
200 g
olej
50 g
maslo
podľa chuti
soľ

postup

1.
Z upravenej sliepky odstránime kožu, vykostíme, pokrájame a zomelieme na mlynčeku, pridáme žemle namočené v mlieku, znovu zomelieme, pridáme trochu rozpusteného masla, osolíme a dobre premiešame.
 
2.
Utvoríme neveľké okrúhle karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke. Potom karbonátky vypražíme po všetkých stranách na rozpálenom oleji 4-5 min do ružova.
3.
Nakoniec postavíme panvicu s karbonátkami na 5 min do rúry alebo zakryté na mierny oheň.
4.
Karbonátky podávame obložené zeleninou a opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať