Kalamáry so soľou a korením
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
chápadlá z kalmarov
1
hrnček
citrónová šťava
2
hrnčeky
kukuričná múka
1/2
PL
soľ
1
PL
mleté biele korenie
2
ČL
krupicový cukor
4
ks
vaječné bielky
trochu
olej na vyprážanie
trochu
citrón
postup
1.
Otvoríme chápadlá, umyjeme ich a osušíme. Poukladáme ich na dosku vnútornou stranou hore. Jemne do nich zarezávame tak, aby sme vytvorili diamantový vzor. Dávame pozor, aby sme chápadlá celkom neprekrojili. Potom ich pokrájame na kúsky. Poukladáme ich do plytkej nekovovej nádoby a zalejeme citrónovou šťavou. Prikryjeme a na 15 minút vložíme do chladničky. Scedíme a osušíme.
2.
V miske zmiešame kukuričnú múku, soľ, čierne korenie a cukor. Kúsky kalmara namočíme do bielkov a poprášime zmesou. prebytočnú strasieme. Hlbokú panvicu s hrubým dnom naplníme do jednej tretiny olejom a rozohrejeme ho. Chápadlá pražíme 2 minúty. Necháme ich odkvapkať na pokrčených papierových utierkach. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.