Pečeň na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
pečeň
2,5
dl
kyslá smotana
50
g
múka
100
g
cibuľa
150
g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Hovädziu, bravčovú alebo baraniu pečeň umyjeme, odblaníme, zbavíme žlčovodov, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na oleji na panvici.
2.
Potom ich dáme do kastróla, pridáme jemne krájanú, spenenú cibuľu, kyslú smotanu, šťavu z opečenej pečene a vodu. Zakryté dusíme na miernom ohni 25-40 min.
3.
Udusenú pečeň polejeme na tanieri omáčkou a posypeme jemne krájanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.