Soljanka z húb
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
čerstvé huby
2000
g
hlávková kapusta
150
g
kyslá uhorka
150
g
cibuľa
50
g
paradajkový pretlak
20
g
cukor
150
g
olej
1
dl
ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
bobkový list
postup
1.
Hlávky kapusty nastrúhame, dáme do hrnca, pridáme olej, trocha vody a octu a zakryté dusíme približne hodinu. Asi 15-20 min pred dodusením pridáme rajčinový pretlak, pokrájané kyslé uhorky, cukor, soľ, korenie a bobkový list.
2.
Huby očistíme, opláchneme a povaríme 10-15 min vo vriacej vode, potom ich nakrájame na plátky a opražíme na oleji.
3.
Vyberieme ich na misku a na tej istej panvici speníme cibuľu, potom ju zmiešame s hubami a pridáme pokrájanú kyslú uhorku, soľ a čierne korenie.
4.
Všetko spolu dobre premiešame a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.