Pridať recept

Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou

Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou
Zdroj: katik030
3
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčová panenka
6 ks
plátky slaniny
4 ks
hríby
1 PL
hladká múka
50 g
maslo
10 ks
zemiaky
soľ
korenie štvorfarebné
mletá rasca
americké korenie
vegeta

postup

Delikatesa nielen na slávnostný obed...

1.

Bravčovú panenku si umyjeme a nakrájame na cca 6 cm kúsky. Z každej strany mäso osolíme a okoreníme korením 4 farieb. Obalíme ho slaninou a prepichneme špáradlami, aby nám slanina držala. Na rozpálenej panvici s trochou oleja ich opečiem z každej strany - cca po 3 minútky. Potom ich dáme na vymastený plech a dáme ešte na cca 15 minút do rúry.

 
2.

Hríby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme k nemu hríby. Troška ich osolíme aby pustili šťavu. Potom prilejeme vodu a ochutíme vegetou. Necháme 15 minút variť na malom plameni. Na záver omáčku zahustíme múkou, ktorú si rozmiešame v troške vody.

3.

Ako príloha sa hodia americké zemiaky. Zemiaky nakrájame na mesiačiky, oslolíme, okoreníme rascou a americkým korením a dáme piecť do rúry, kým nebudú mäkké a chrumkavé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Nemam5
15.2.2024 13:29 | |
+1 -0
Len by ma zaujimalo na koľko dat rúru a ci len vrch/spodok alebo aj ventilator?
Anonymný nick
14.1.2016 16:12 | |
+40 -52
každí píše, že taká panenka, hentaká panenka a nik presne nevie, že čo tá panekna je. a tí čo to vedia čušia. panenka je dva kúsky mäsa z ktorého neupečiete nič moc. ak je sviečkovica, tak to nemôýeme volať, že panenka.
1zuzka8
7.1.2017 08:53 | |
+81 -39
Panenka je nieco ako svieckovica ale z prasiatka. Je to kusok maska takeho cisteho a chudeho na bravcovom kare.. je lahodne ale neviem ci je ho vhodne tak dlho pripravovat. Podla mna sa vysusi. Uplne staci le uprava na panvici..
Podobné články
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...