Pridať recept

Oladi

ingrediencie

1000 g
múka
1 liter
mlieko
4 ks
vajce
40 g
cukor
60 g
maslo
100 g
olej
podľa chuti
soľ
10 g
droždie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, pridáme múku a cesto necháme kysnúť. Potom pridáme vajcia, soľ, cukor, lyžicu masla, toto vmiešame do kvásku a necháme znovu vykysnúť.
 
2.
Takto upravené cesto štikáme polievkovou lyžicou namočenou vo vode a vkladáme do horúceho oleja. Vyprážame po obidvoch stranách.
3.
K hotovému jedlu podávame cukor, med, zaváraninu alebo tvaroh so smotanou a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.