Pridať recept

Kapustová polievka s mäsom

ingrediencie

600 g
bravčová krkovička
800 g
kyslá kapusta
400 g
zemiaky
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
rasca
trochu
mleté čierne korenie
50 g
masť
20 g
hladká múka

postup

1.
Na troche masti upražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, pokrájanú krkovičku, soľ a mleté čierne korenie, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
 
2.
Potom pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu aj s vodou a všetko uvaríme do mäkka.
3.
V druhom hrnci uvaríme očistené zemiaky pokrájané na kocky spolu s rascou.
4.
Z masti a múky pripravíme tmavšiu zápražku, zalejeme ju vývarom, povaríme a zamiešame do kapusty.
5.
Nakoniec vlejeme do kapusty uvarené zemiaky aj s vodou, všetko spolu premiešame a necháme ešte prejsť varom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Polievky z kyslej kapusty
Najlepšie polievky z kyslej kapusty: Plné chutí a vitamínov
Jeseň a zimu si nevieme predstaviť bez jedál z kyslej kapusty. Vďačíme jej za dobrú imunitu, keďže má vysoký...