Pridať recept

Čučoriedková torta

ingrediencie

Cesto

90 g
cukor práškový
90 g
múka polohrubá
3 ks
vajcia
3 PL
horúca voda

Náplň

350 g
biely jogurt
350 g
mäkký tvaroh
2 PL
cukor
1 balíček
želatínový stužovač DrOetker
100 ml
voda

Na ozdobu

300 g
čučoriedka
1 balíček
číre tortové želé DrOetker
250 ml
voda
2 PL
cukor

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stredný stupeň Doba pečenia: asi 15 minút
 
2.
Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami.
3.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať