Čučoriedková torta
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
90
g
cukor práškový
90
g
múka polohrubá
3
ks
vajcia
3
PL
horúca voda
Náplň
350
g
biely jogurt
350
g
mäkký tvaroh
2
PL
cukor
1
balíček
želatínový stužovač DrOetker
100
ml
voda
Na ozdobu
300
g
čučoriedka
1
balíček
číre tortové želé DrOetker
250
ml
voda
2
PL
cukor
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stredný stupeň Doba pečenia: asi 15 minút
2.
Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami.
3.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.