FOTORECEPT: Čatní s hrozienkami s mandľami
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
marhule
3
ks
paprika
1
ks
cibuľa
1
dl
voda
1
ks
chilli paprička
2
PL
balzamikový ocot
1
vetvička
tymian
4
PL
cukor
soľ
zázvor
postup
1.
Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľku. Potom pridáme cukor a miešame asi minútku, kým sa cibuľka skaramelizuje. Pridáme nastrúhaný zázvor (2cm), nasekanú bazalku a chilli.
2.
Minútu opražíme a pridáme papriku, ktorú orestujeme tiež asi 5 minút.
3.
Na záver pridáme rozpolené a odkôstkované marhule, mandle a hrozienka. Zalejeme vodou a balzamikovým octom a dusíme na miernom ohni asi 45 minút až 1 hodinu.
4.
Obsah by sa mal zredukovať na polovicu. Dochutíme soľou a cukrom a dávkujeme čatní do zaváracích pohárov.
5.
Uzavreté poháre vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a keď dosiahne bod varu, zdroj tepla vypneme. Poháre potom vyberieme a obrátime viečkom dole. Necháme aspoň 12 hodín odležať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.