Pridať recept

Pikantné garnátové hrudky

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
garnáty
1 ks
vajce
1 PL
rybacia omáčka
1 hrnček
hladká múka
50 g
sušené vermicelli
1/4 ČL
krevetová pasta
3 ks
mladá cibuľka
1 ks
paprička čili
trochu
olej na vyprážanie
1 ks
sladká čili omáčka

postup

1.
Polovicu garnátov rozmixujeme na hladkú pastu. Zvyšné garnáty posekáme a v miske ich zmiešame s rozmixovanou pastou.
 
2.
V malom džbáne vyšľaháme vajce s rybacou omáčkou a 3/4 hrnčeka vody. Múku preosejeme do misky a v strede urobíme jamku. Postupne, za stáleho šľahania do nej pridávame vaječnú zmes, aby vzniklo cestíčko bez hrčiek.
3.
Vermicelli na 5 minút namočíme do misky s horúcou vodou. Scedíme a nožnicami ich postriháme na kratšie kúsky. Zmiešme s garnátmi, krevetovou pastou, mladou cibuľkou a čili. Zmes pridáme do cestíčka.
4.
Do panvice nalejeme olej a lyžičkou vytvorené kôpky pražíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať