Pridať recept

Ravioli so šunkou a paradajkami

ingrediencie

Cesto

2 ks
vajce
1/2 KL
kurkuma
1/4 KL
soľ
1 PL
olivový olej
200 g
hladká múka

Plnka

80 g
šunka
350 g
syr Ricotta
2 ks
vajce
3 PL
strúhanka
mleté čierne korenie

Ďalej

400 g
paradajka
2 ks
vaječný žĺtok
25 g
maslo
1/2 zväzok
bazalka
soľ
mleté čierne korenie
múka

postup

1.
Na začiatok si pripravíme cesto. Na pracovnú dosku preosejeme múku a do jej stredu urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozmiešané vajcia. Pridáme olivový olej, soľ a kurkumu. Cesto spracujeme od stredu. Cesto miesime až kým nie je pevné a hladké. Potom z cesta vypracujeme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme hodinu v chladničke.
 
2.
Do sita uložíme ricottu a necháme odkvapkať. Potom ju v miske zmiešame spolu so šunkou, ktorá je nakrájaná na kocky, so strúhankou a vajciami. Ochutíme korením.
3.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na dva rovnaké pláty. Na jeden plát nanesieme lyžičkou 24 kopčekov plnky. Druhý plát potrieme rozšľahaným žĺtkom a uložíme ho na prvý plát. Cesto okolo plnky poriadne popritláčame. Ravioli povykrajujeme okrúhlou formičkou, potom ich obalíme v múke a uložíme na tácku.
4.
Vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu. Narežeme paradajky, na chvíľku ich ponoríme do vriacej vody, potom ich schladíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Vo vode, kde sme varili paradajky budeme variť ravioli približne 2 - 3 minúty. V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme soľ, nakrájanú bazalku, mleté čierne korenie a paradajky. Primiešame ravioli a ihneď servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
Spices: Turmeric roots and powder shot from above
VIDEO: Kurkuma efektívne bojuje s mnohými neduhmi, ak...
Okrem chutných a farebne zaujímavých jedál nám táto korenina otvára cestu k sile východnej, prírodnej...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...