Cuketovo - ovsená pizza
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
väčšia cuketa
1
hrnček
ovsených vločiek
1
konzerva
malá konzerva paradajkového pretlaku
100
g
šunka
100
g
strúhaný syr
1
ks
kyslá uhorka
1
ks
baraní roh
4
ks
cherry paradajky
1
konzerva
kukurica
morská soľ
oregano
sušený cesnak
postup
1.
Väčšiu cuketu očistíme, rozrežeme na polovicu a vyberieme vnútro, ktoré nebudeme potrebovať. Tekvicu nastrúhame do väčšej misky na hrubo na strúhadle. Osolíme a necháme odstáť aj 10 minúť. Cuketu zbavíme prebytočnej vody.
2.
Medzitým si namočíme ovsené vločky do vody a taktiež 10 minút necháme napučať. Opäť zbavíme cuketu vody a postupne do cukety pridáme rozmixované ovsené vločky, ktoré sme zbavili vody. Všetko spolu riadne premiešame. Osolíme, pridáme oregáno a sušený cenak.
3.
Pekáč vystlieme papierom na pečenia a poukladáme naňho pripravenú cukoeovo-ovsenú ochutenú zmes. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút. Počas pečenia cesta na pizzu si pripravíme paradajkový základ - pretlak osolíme a pridáme oregáno a sušený cesnak.
4.
Cesto vyberieme z rúry, potrieme pripraveným paradajkovým základom a poukladáme pripravené ingrediencie. Na základ som dala hneď nastrúhaný syr (štipku som si odložila na vrch ingrediencií) a až tak zvyšné ingrediencie. Ingrediencie si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Ja som volila šunku, cherry paradajky, kyslé uhorky, baranie rohy, ktoré som narezala na tenko. Pridala kukuricu, oštiepok a zvyšný nastrúhaný syr Eidam. Opätovne som dala zapiecť do rúry na 10 minút, aby sa ingrediencie spojili.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.