Pridať recept

Karbonátky z patizónu

ingrediencie

1 ks
patizón
200 g
mozarella
50 g
parmezán
2 ks
vajce
3 PL
hladká múka
2 strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Patizón očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Mierne ho osolíme a necháme odstáť aby pustil prebytočnú šťavu. Potom ho vyžmýkame a zmiešame s nastrúhanou mozzrellou, vajíčkami, múkou, prelisovaným cesnakom a nasekanou vňaťou.
 
2.
Celú hmotu dochutíme soľou, korením a strúhaným parmezánom. Ak je hmota riedka pridáme trochu strúhanky. Z hmoty tvarujeme karbonátky, ktoré obaľujeme v strúhanke a opekáme v rozpálenom oleji. Karbonátky podávame s tzatziki.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.