Pridať recept

Dusená kapusta na moravský spôsob

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1 ks
cibuľa
podľa chuti
ocot
1 ks
zemiaky
30 g
masť
30 g
hladká múka
1 ks
cibuľa na zápražku

postup

1.
Očistenú kapustu pokrájame nadrobno, osolíme, pridáme rascu a pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
 
2.
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, prisypeme múku a upražíme svetlú zápražku. Postupne prilejeme vodu z uvarenej kapusty, dobre premiešame a povaríme.
3.
Zápražku vlejeme do kapusty, pridáme postrúhaný surový zemiak, okyslíme a ešte krátko povaríme.
4.
Podávame k dusenému alebo pečenému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať