Pridať recept

Filety so skaramelizovanou cibuľou

ingrediencie

5 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
2 KL
kryštálový cukor
1/8 liter
ružové víno
500 g
teľacie filety
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Olivový olej zohrejeme vo veľkej teflónovej panvici. Očistíme cibuľu, potom ju rozštvrtíme a na miernom ohni krátko opečieme. Za stáleho miešania pridáme cukor a necháme ho zľahka skaramelizovať.
 
2.
Umyjeme teľacie mäso, osušíme ho, osolíme a posypeme čiernym korením. Cibuľu dáme na kraj panvice a mäso vo výpeku zo všetkých strán poriadne opečieme. Potom prilejeme víno a prikryté na miernom ohni približne 8 až 10 minút dusíme, občas premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Už žiadne slzy pri krájaní cibule! Overené TRIKY KUCHÁROV, ktoré fungujú + recept na najlepšiu cibuľačku
Už žiadne slzy pri krájaní cibule! Overené TRIKY KUCHÁROV, ktoré fungujú + recept na najlepšiu cibuľačku
Aj vás vždy potrápi slzenie počas krájania cibule? Vyskúšajte týchto 8 trikov ako sa tomu vyhnúť a pripravte...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.